Необходими продукти:
- 600 г телешка кайма;
- 360 г сварени картофи;
- 2 яйца;
- сокът на 1 лимон;
- няколко наситнени стръка магданоз;
- сол и черен пипер на вкус;
- 100 г брашно за овалване;
- олио за пържене;
- 2-3 цели стръка пресен розмарин.
Начин на приготвяне:
В кухненски робот сложете каймата, картофите, яйцата, магданоза, солта и черния пипер. Всичко се смила много добре.
От получената смес се оформят малки кюфтета, които се овалват в брашното.
В дълбок и добре загрят тиган сложете олиото и стръковете розмарин. Когато мазнината е достатъчно гореща, може да добавите и кюфтетата. Гответе за около 5 минути от всяка страна.
След това добавете лимоновия сок и гответе още 7-8 минути (времето за готвене може да варира в зависимост от размера на кюфтетата.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор, пише dnes.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Каймата
Коментиран от #2, #3
10:08 30.06.2024
2 И нахакана с картофи
До коментар #1 от "Каймата":
Да се чудиш какво точно ядеш. И след 5 минути пържене как се добавя тоя лимоновия сок.10:16 30.06.2024
3 Да Бе
До коментар #1 от "Каймата":
ВТурция всеки път като отидем задължително сме при кюфтеджиите..... няма по вкусни кюфтета10:42 30.06.2024
4 123456
12:07 30.06.2024