Отидете към основна версия

1 327 9

Рецепта на деня: Пържен карагьоз с магданозен сос

  • карагьоз-
  • магданоз-
  • сос-
  • пържена риба-
  • какво да сготвя

По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и други риби

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

карагьоз - 2 броя; оцет - 1 ч.ч.; сол - 1 ч.л.; черен пипер - 1 к.л.; брашно - за овалване; олио - за пържене; магданоз - 1 връзка, голяма; оцет; сметана - 1 с.л.; лимони - резени за гарниране.

Начин на приготвяне:

Почистете карагьоза от вътрешностите и го оставете да престои за половин час в оцет, сол и черен пипер. След това го отцедете, оваляйте го в брашно и го изпържете равномерно от двете страни в сгорещено олио.

Към останалата от пърженето мазнина прибавете 1 голяма и ситно нарязана връзка магданоз, заедно с черен пипер и 5 с.л. оцет. След около 2 минути добавете 1 с.л. сметана. Изчакайте да заври, свалете от котлона и пасирайте.

Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и други риби, пише novini.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини