Необходими продукти:
карагьоз - 2 броя; оцет - 1 ч.ч.; сол - 1 ч.л.; черен пипер - 1 к.л.; брашно - за овалване; олио - за пържене; магданоз - 1 връзка, голяма; оцет; сметана - 1 с.л.; лимони - резени за гарниране.Начин на приготвяне:
Почистете карагьоза от вътрешностите и го оставете да престои за половин час в оцет, сол и черен пипер. След това го отцедете, оваляйте го в брашно и го изпържете равномерно от двете страни в сгорещено олио.
Към останалата от пърженето мазнина прибавете 1 голяма и ситно нарязана връзка магданоз, заедно с черен пипер и 5 с.л. оцет. След около 2 минути добавете 1 с.л. сметана. Изчакайте да заври, свалете от котлона и пасирайте.
Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и други риби, пише novini.bg.