16 Юли, 2024 10:05 1 117 9

Рецепта на деня: Пържен карагьоз с магданозен сос

  • карагьоз-
  • магданоз-
  • сос-
  • пържена риба-
  • какво да сготвя

По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и други риби

Рецепта на деня: Пържен карагьоз с магданозен сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • карагьоз - 2 броя;
  • оцет - 1 ч.ч.;
  • сол - 1 ч.л.;
  • черен пипер - 1 к.л.;
  • брашно - за овалване;
  • олио - за пържене;
  • магданоз - 1 връзка, голяма;
  • оцет;
  • сметана - 1 с.л.;
  • лимони - резени за гарниране.

Начин на приготвяне:

Почистете карагьоза от вътрешностите и го оставете да престои за половин час в оцет, сол и черен пипер. След това го отцедете, оваляйте го в брашно и го изпържете равномерно от двете страни в сгорещено олио.

Към останалата от пърженето мазнина прибавете 1 голяма и ситно нарязана връзка магданоз, заедно с черен пипер и 5 с.л. оцет. След около 2 минути добавете 1 с.л. сметана. Изчакайте да заври, свалете от котлона и пасирайте.

Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и други риби, пише novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К А Р А Г ь О З

    1 2 Отговор
    В морето НЯМА , РЕЦЕПТИ има . Ако има е от есента без вкус .
  • 2 Помак

    2 2 Отговор
    на снимката май е на скара ...ама нищо карагьоза сякак е вкусен
  • 3 анон

    2 3 Отговор
    карагьоз не беше ли турска риба
  • 4 Леферов

    4 2 Отговор
    Това нещо е за пълнеж. Откъде карагьоз по това време и кой нормален човек пържи карагьоза? Венелинке, ти някога виждала ли си тази риба?

    Коментиран от #7

  • 5 Много

    3 1 Отговор
    Вкусна риба ,обаче с прекалено много кости! Препоръчвам със студено бяло вино!

    Коментиран от #6

  • 6 Леферов

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Много":

    Мерлузата няма.
  • 7 Черноморски

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Леферов":

    Само СКАРА...СКАРА...ЛИМОН И СТУДЕНА БИРА...
    АМА ДЕ КАРАГЬОЗ ПО ТОВА ВРЕМЕ МА?!?!

    Коментиран от #8

  • 8 Стига с тоя лимон брЯ!

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Черноморски":

    И с това омазване на всичко с нещо си наречено "сос" за сосиера чували ли сте? А нормалните хора с лимон и вода си мият пръстите! Ама ти откъде ще знаеш???? Ако си харесваш лимон нЕма лошо! Вземи си 5кила и ги рупаи, не омазвай храната с него!
  • 9 дядо поп

    2 0 Отговор
    Това на снимката е всичко друго но не и карагьоз.