Необходими продукти:
- карагьоз - 2 броя;
- оцет - 1 ч.ч.;
- сол - 1 ч.л.;
- черен пипер - 1 к.л.;
- брашно - за овалване;
- олио - за пържене;
- магданоз - 1 връзка, голяма;
- оцет;
- сметана - 1 с.л.;
- лимони - резени за гарниране.
Начин на приготвяне:
Почистете карагьоза от вътрешностите и го оставете да престои за половин час в оцет, сол и черен пипер. След това го отцедете, оваляйте го в брашно и го изпържете равномерно от двете страни в сгорещено олио.
Към останалата от пърженето мазнина прибавете 1 голяма и ситно нарязана връзка магданоз, заедно с черен пипер и 5 с.л. оцет. След около 2 минути добавете 1 с.л. сметана. Изчакайте да заври, свалете от котлона и пасирайте.
Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и други риби, пише novini.bg.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 К А Р А Г ь О З
10:11 16.07.2024
2 Помак
10:13 16.07.2024
3 анон
10:17 16.07.2024
4 Леферов
Коментиран от #7
10:25 16.07.2024
5 Много
Коментиран от #6
10:36 16.07.2024
6 Леферов
До коментар #5 от "Много":
Мерлузата няма.11:02 16.07.2024
7 Черноморски
До коментар #4 от "Леферов":
Само СКАРА...СКАРА...ЛИМОН И СТУДЕНА БИРА...АМА ДЕ КАРАГЬОЗ ПО ТОВА ВРЕМЕ МА?!?!
Коментиран от #8
11:57 16.07.2024
8 Стига с тоя лимон брЯ!
До коментар #7 от "Черноморски":
И с това омазване на всичко с нещо си наречено "сос" за сосиера чували ли сте? А нормалните хора с лимон и вода си мият пръстите! Ама ти откъде ще знаеш???? Ако си харесваш лимон нЕма лошо! Вземи си 5кила и ги рупаи, не омазвай храната с него!14:12 16.07.2024
9 дядо поп
21:53 16.07.2024