Отидете към основна версия

2 134 7

Рецепта на деня: Октопод на тиган

  • октопод-
  • на тиган-
  • пържен-
  • морски дарове-
  • какво да сготвя

За любителите на морски дарове

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 октопод; 30-40 г уиски; 1 глава целина; 6 скилидки чесън. За запръжката:

2 стръка зелен лук (или див лук);
2 скилидки чесън;
2-3 с. л. зехтин.

Начин на приготвяне:

Октоподът се нарязва, като главата и пипалата се отделят. Пипалата се оставят цели. В тенджера, на котлона се загрява вода и в нея се слагат октоподът, нарязаните на четири скилидки чесън, обелената и нарязана глава целина с няколко от листата и уискито. Подправя се със сол и черен пипер и се вари 40 минути.

В тиган се сгорещява зехтинът, добавят се ситно нарязаните зелен лук и чесън, запържват се за 2 минути и се добавя октоподът. Запържва се за още 2 минути и се слагат сол и черен пипер на вкус. Сервира се с чаша хубаво вино, пише bonapeti.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини