Необходими продукти:
- 1 октопод;
- 30-40 г уиски;
- 1 глава целина;
- 6 скилидки чесън.
За запръжката:
2 стръка зелен лук (или див лук);
2 скилидки чесън;
2-3 с. л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Октоподът се нарязва, като главата и пипалата се отделят. Пипалата се оставят цели. В тенджера, на котлона се загрява вода и в нея се слагат октоподът, нарязаните на четири скилидки чесън, обелената и нарязана глава целина с няколко от листата и уискито. Подправя се със сол и черен пипер и се вари 40 минути.
В тиган се сгорещява зехтинът, добавят се ситно нарязаните зелен лук и чесън, запържват се за 2 минути и се добавя октоподът. Запържва се за още 2 минути и се слагат сол и черен пипер на вкус. Сервира се с чаша хубаво вино, пише bonapeti.bg.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хахаха
Коментиран от #4
10:09 21.07.2024
2 Ти си
10:40 21.07.2024
3 Дедо Ви
11:51 21.07.2024
4 Мдаа
До коментар #1 от "Хахаха":
Това е храна за богове а не за простаци!Коментиран от #5, #7
12:16 21.07.2024
5 Или
До коментар #4 от "Мдаа":
За откаченяци ?!12:28 21.07.2024
6 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣
17:19 21.07.2024
7 Про Стачка
До коментар #4 от "Мдаа":
Офффф17:48 21.07.2024