Необходими продукти:
пуешки гърди - 1 бр.; бекон - 200 г тънко нарязан; чери домати; мащерка; розмарин. За маринатата: чесън - 3 - 4 скилидки настърган; джинджифил - 10 см корен настърган; сол; червен пипер; бял пипер; олио - 1 - 2 с.л.Начин на приготвяне:
Настърганият чесън и джинджифил се смесват с олиото, прибавят се подправките и месото се натрива с тях от всички страни.
Пуешките гърди се мариноват от предната вечер или се натриват с маринатата и се оставят на стайна температура за поне няколко часа.
Маринованите пуешки гърди се прехвърлят в подходящ съд, покриват се с бекон и малко масло, добавят се чери доматчета, мащерка и розмарин.
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност под похлупак. По желание капакът се сваля последните 10-ина минути, за да се запече пуешкото, пише gotvach.bg.