Отидете към основна версия

1 552 2

Рецепта на деня: Пуешки гърди с ароматна марината и хрупкава коричка от бекон

  • пуешки гърди-
  • бекон-
  • коричка-
  • марината-
  • какво да сготвя

Невероятно сочни и ароматни

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пуешки гърди - 1 бр.; бекон - 200 г тънко нарязан; чери домати; мащерка; розмарин. За маринатата: чесън - 3 - 4 скилидки настърган; джинджифил - 10 см корен настърган; сол; червен пипер; бял пипер; олио - 1 - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Настърганият чесън и джинджифил се смесват с олиото, прибавят се подправките и месото се натрива с тях от всички страни.

Пуешките гърди се мариноват от предната вечер или се натриват с маринатата и се оставят на стайна температура за поне няколко часа.

Маринованите пуешки гърди се прехвърлят в подходящ съд, покриват се с бекон и малко масло, добавят се чери доматчета, мащерка и розмарин.

Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност под похлупак. По желание капакът се сваля последните 10-ина минути, за да се запече пуешкото, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини