Необходими продукти:
- пуешки гърди - 1 бр.;
- бекон - 200 г тънко нарязан;
- чери домати;
- мащерка;
- розмарин.
За маринатата:
- чесън - 3 - 4 скилидки настърган;
- джинджифил - 10 см корен настърган;
- сол;
- червен пипер;
- бял пипер;
- олио - 1 - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Настърганият чесън и джинджифил се смесват с олиото, прибавят се подправките и месото се натрива с тях от всички страни.
Пуешките гърди се мариноват от предната вечер или се натриват с маринатата и се оставят на стайна температура за поне няколко часа.
Маринованите пуешки гърди се прехвърлят в подходящ съд, покриват се с бекон и малко масло, добавят се чери доматчета, мащерка и розмарин.
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност под похлупак. По желание капакът се сваля последните 10-ина минути, за да се запече пуешкото, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хахаха
10:11 29.07.2024
2 пълни глупости
12:45 29.07.2024