29 Юли, 2024 10:05 1 448 2

Рецепта на деня: Пуешки гърди с ароматна марината и хрупкава коричка от бекон

  • пуешки гърди-
  • бекон-
  • коричка-
  • марината-
  • какво да сготвя

Невероятно сочни и ароматни

Рецепта на деня: Пуешки гърди с ароматна марината и хрупкава коричка от бекон - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • пуешки гърди - 1 бр.;
  • бекон - 200 г тънко нарязан;
  • чери домати;
  • мащерка;
  • розмарин.

За маринатата:

  • чесън - 3 - 4 скилидки настърган;
  • джинджифил - 10 см корен настърган;
  • сол;
  • червен пипер;
  • бял пипер;
  • олио - 1 - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Настърганият чесън и джинджифил се смесват с олиото, прибавят се подправките и месото се натрива с тях от всички страни.

Пуешките гърди се мариноват от предната вечер или се натриват с маринатата и се оставят на стайна температура за поне няколко часа.

Маринованите пуешки гърди се прехвърлят в подходящ съд, покриват се с бекон и малко масло, добавят се чери доматчета, мащерка и розмарин.

Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност под похлупак. По желание капакът се сваля последните 10-ина минути, за да се запече пуешкото, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    2 5 Отговор
    Аз на колко пуйки съм им слагал бекона върху гърдите...
  • 2 пълни глупости

    2 0 Отговор
    тази рецепта е пълна с глупости. първо имате ли идея какво одначава да нарендаш 10 см джиндижифл... предполагам , че е 1 см. Второ- като оставите месото на стайна температура няколко часа, най-много да се вмирише в тая жега. трето- в продуктите няма масло, а олио.