Отидете към основна версия

1 829 1

Рецепта на деня: Катмер - сладка баница с шам фъстък

  • катмер-
  • баница-
  • шам фъстък-
  • десерт-
  • какво да сготвя-
  • турска кухня

Прекрасен десерт от турската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 фини точени кори; 100 г сирене „Маскарпоне“; 60 г шамфъстъци; 50 г краве масло; 30 г кафява захар (+ за поръсване); мед за сервиране.

Начин на приготвяне:

Маслото се разтопява. Две кори се мажат с масло и се поставят една върху друга. Върху тях се разпределя маскарпонето, като в краищата се оставят по 2 см непокрити. Поръсват се със захарта и част от наситнените шамфъстъци, а останалите се заделят за декорация. Покрива се с другите 2 кори, също намазани с масло. Краищата на корите се подгъват навътре. Баницата се прехвърля в тава с незалепващо покритие. Поръсва се със захар. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 7 минути – до златисто. Нарязва се на квадрати и се поръсва със заделените шамфъстъци. Сервира се с мед, пише bonapeti.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини