Отидете към основна версия

4 252 8

Рецепта на деня: Манастирски гювеч

  • манастирски-
  • гювеч-
  • месо-
  • ориз-
  • какво да сготвя

Вижте как да го приготвите

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг свинско, телешко или агнешко месо; 2-3 глави кромид лук; 500 г пресни гъби; 2-3 бр. домати; 3-4 бр. чушки; 150 мл олио; 1/2 ч.ч. ориз; 1 ч.л. червен пипер; 100 мл вино; 1 връзка магданоз; сол; черен пипер.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2-3 с.л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното, и се оставя да заври. Тогава се прибавят гъбите, а след десетина минути – чушките, нарязани на ивички.

Като омекнат месото и гъбите, се прибавят останалата мазнина и изчистеният, и измит ориз. Ястието се прехвърля в гювеч и се пече. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро. Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз, пише struma.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Свързани новини