Отидете към основна версия

1 107 2

Как да съхраним нарязаното авокадо по-дълго?

  • авокадо-
  • диетолог-
  • запазване-
  • съхранение-
  • зеленчуци-
  • мазнина

Диетолог обясни как можем да избегнем кафявия цвят на авокадото, след като го разрежем

Снимка: Shutterstock

Летливите масла, присъстващи в лука, имат антиоксидантна активност, което ще помогне за запазването на нарязаното авокадо по-дълго. Както знаете, пулпата на този плод потъмнява много бързо, когато е изложена на въздух. Буквално на следващия ден, след като нарежете авокадото и поставите част от него в хладилника за съхранение, продуктът придобива невзрачен вид. Това може да се коригира, съветва диетологът Лиза Атенская в своя канал в Telegram

„Тайната е да съхранявате нарязаното авокадо с малко лук“, отбеляза тя, добавяйки, че продуктът ще остане зелен дори след като престои четири дни в хладилника. В идеалния случай авокадото трябва да се консумира в рамките на два дни.

За да запазите авокадото свежо и зелено, трябва да нарежете обеления лук на няколко части и да го поставите в съд с нарязаното авокадо като няма нужда да махате костилката.

„Затворете плътно съда с капак и го поставете в хладилника“, посъветва диетологът.

Имайте предвид, че сто грама авокадо съдържат 160 kcal и от 15 до 30 грама мазнини (в зависимост от сорта). Не бива обаче да се отказвате от мазните (здравословни) храни дори и да сте на диета. Просто се ограничете до половин авокадо на ден. Мазнините в авокадото са ненаситени и следователно спомагат за намаляване нивото на лошия холестерол в кръвта и подобряват състоянието на кожата и косата.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини