Отидете към основна версия

7 243 5

Рецепта на деня: Домашен кетчуп

  • домашен кетчуп-
  • домати-
  • буркани-
  • зимнина-
  • какво да сготвя

Няма нищо по-хубаво от домашното, твърдят майстор готвачите

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

домати - 12 кг; захар - 600 г; сол - 200 г; нишесте - 300 г; риган - 10 г; консервант - 5 г; оцет - 200 мл.

Начин на приготвяне:

Измийте доматите, нарежете ги на кубчета и ги смелете в блендер или кухненски робот.

Изсипете смлените домати в голяма тенджера (казан за лютеница) и ги оставете да се варят, докато се намалеят с една трета.

Добавете солта, оцета, захарта, ригана, нишестето и консерванта. Оставете да се варят още малко, докато започне да се уплътнява.

Напълнете домашния кетчуп, докато е още горещ, в по-малки буркани. Затворете ги добре и ги обърнете с капачката надолу. Оставете да се охладят.

Съхранявайте вкусния домашен кетчуп на хладно и тъмно място, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини