Необходими продукти:
домати - 12 кг; захар - 600 г; сол - 200 г; нишесте - 300 г; риган - 10 г; консервант - 5 г; оцет - 200 мл.Начин на приготвяне:
Измийте доматите, нарежете ги на кубчета и ги смелете в блендер или кухненски робот.
Изсипете смлените домати в голяма тенджера (казан за лютеница) и ги оставете да се варят, докато се намалеят с една трета.
Добавете солта, оцета, захарта, ригана, нишестето и консерванта. Оставете да се варят още малко, докато започне да се уплътнява.
Напълнете домашния кетчуп, докато е още горещ, в по-малки буркани. Затворете ги добре и ги обърнете с капачката надолу. Оставете да се охладят.
Съхранявайте вкусния домашен кетчуп на хладно и тъмно място, пише gotvach.bg.