Необходими продукти:
- домати - 12 кг;
- захар - 600 г;
- сол - 200 г;
- нишесте - 300 г;
- риган - 10 г;
- консервант - 5 г;
- оцет - 200 мл.
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, нарежете ги на кубчета и ги смелете в блендер или кухненски робот.
Изсипете смлените домати в голяма тенджера (казан за лютеница) и ги оставете да се варят, докато се намалеят с една трета.
Добавете солта, оцета, захарта, ригана, нишестето и консерванта. Оставете да се варят още малко, докато започне да се уплътнява.
Напълнете домашния кетчуп, докато е още горещ, в по-малки буркани. Затворете ги добре и ги обърнете с капачката надолу. Оставете да се охладят.
Съхранявайте вкусния домашен кетчуп на хладно и тъмно място, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Като
10:34 20.08.2024
2 Баба Ви
11:09 20.08.2024
3 Вкусен?
12:04 20.08.2024
4 ганю
като ви гледам младите некадърни, мързеливи и незнаещи ама с големите претенции
и вие сте същите л.а.й.н.а
знаете ли какво са лопата и мотика?всичко берете от магазина
тежко и на България с хора като вас
16:28 20.08.2024
5 хмм
22:12 21.08.2024