Отидете към основна версия

4 108 21

Атрофия на пениса? Тъжно, но го има!

  • атрофия-
  • секс-
  • пенис

Неочакваното намаляване на размера на пениса е доста рядко

Снимкa: Shutterstock

При атрофия пенисът става по-малък по дължина и обем. Причините за това състояние разкри фармакологът Абас Канани пред The ​​Sun.

Експертът каза, че неочакваното намаляване на размера на пениса е доста рядко. Най-често това състояние се развива поради промени, свързани с възрастта. Въпреки това, според Канани, проблемът може да има и медицински причини: промени в хормоналните нива, по-специално липса на тестостерон, затлъстяване и наличие на хронични заболявания.

Специалистът обясни, че примерно при диабет се увреждат кръвоносните съдове, което нарушава притока на кръв към пениса. „Тъканите са лишени от кислород и хранителни вещества, което ги кара да се свиват“, предупреди той. Проблемът може да възникне и при пушачи или хора с хронични сърдечно-съдови заболявания, добави Канани.

Експертът посочи, че атрофията понякога се развива на фона на болестта на Пейрони

Друга причина, допълва той, е приемането на някои лекарства като антидепресанти, лекарства за косопад и високо кръвно.

В заключение Канани подчерта, че атрофията на пениса най-често е обратима. Той посъветва незабавно да се консултирате с лекар, ако се появят симптоми, които включват намаляване на обема и дължината на пениса, загуба на еластичност на тъканите му и слаба ерекция.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини