Необходими продукти:
4 картофа; 3 яйца; 120 г пшенично брашно; сол на вкус; червен пипер на вкус; риган на вкус; олио; 20 г масло; 200 мл прясно мляко; 70 г сирене чедър (или кашкавал); черен пипер (смлян) – на вкус.Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на ивици или на кръгчета. Залейте ги с вода и подсушете, за да се отървете от излишното нишесте.
Смесете яйцата със сол, червен пипер, риган и 100 г брашно. Изсипете готовото тесто върху картофите и разбъркайте.
Загрейте олиото в тиган и запържете картофите до омекване. Разстелете ги върху хартиена кърпа.
За да приготвите соса, разтопете маслото, запържете с него останалото брашно.
Налейте млякото в сместа, добавете сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте сиренето към соса.
Панираните картофи в тиган могат да се сервират не само като гарнитура. Поставете готовите пръчици в по-голям съд, а в центъра сложете купа със сос, пише flagman.bg.