18 Октомври, 2024 10:05 925 7

Рецепта на деня: Панирани картофи

  • картофи-
  • пържени-
  • панирани-
  • сос-
  • какво да сготвя

Ярко и интересно предястие

Рецепта на деня: Панирани картофи - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 4 картофа;
  • 3 яйца;
  • 120 г пшенично брашно;
  • сол на вкус;
  • червен пипер на вкус;
  • риган на вкус;
  • олио;
  • 20 г масло;
  • 200 мл прясно мляко;
  • 70 г сирене чедър (или кашкавал);
  • черен пипер (смлян) – на вкус.

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на ивици или на кръгчета. Залейте ги с вода и подсушете, за да се отървете от излишното нишесте.

Смесете яйцата със сол, червен пипер, риган и 100 г брашно. Изсипете готовото тесто върху картофите и разбъркайте.

Загрейте олиото в тиган и запържете картофите до омекване. Разстелете ги върху хартиена кърпа.

За да приготвите соса, разтопете маслото, запържете с него останалото брашно.

Налейте млякото в сместа, добавете сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте сиренето към соса.

Панираните картофи в тиган могат да се сервират не само като гарнитура. Поставете готовите пръчици в по-голям съд, а в центъра сложете купа със сос, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба ти

    4 2 Отговор
    Турски картофи
    Украински яйца
    Червен пипер от Македония
    Пишман сирене с палмово масло....
    И т.н

    За 35 години, лека-полека,
    България се върна назад
    с няколко века.

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баба ти":

    А за тези пари ще се купят едно кило испански паржоли.
  • 3 Мнение:

    3 2 Отговор
    Огретенът е много по-вкусен!

    Коментиран от #5

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор
    Пробвайте панирани ПРЕсни царски манатарки с гарнитура от дзадзики.....Дзадзики да е малко полято с домашен ябълков оцет и с Шуменско в халба ...Халбата да е с мотиви от Жермани.....!
  • 5 Така е!

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение:":

    Не са полезни пържените храни! А огретенът се запича в тава.

    Коментиран от #7

  • 6 добре изглежда

    0 0 Отговор
    панирано има всичко . панирани чушки в доматен сос, панирана бяла риба, панирани виенски шницели , паниран карфиол , и т.н. тук е добре да се отбележи диетичния ефект . има 2 вида картофи . едните са вкусни , а вторите не . все пак картофа е корен . потати или компири . в юса ги имат за нишесте . слагат се към месни продукти .
  • 7 Освен това

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така е!":

    Рецептата е абсолютно съчинена! Защото за времето, за което картофите ще омекнат при паниране!!! панировката вече ще е изгоряла до черно! Пълни глупости!