Необходими продукти:
1 кг варени картофи; 500 г кайма; 2 глави лук; 4 с.л.масло; сол, смлян черен пипер, смлян червен пипер на вкус; 600 мл сметана; 1 с.л. масло; 3 с.л. слънчогледово олио; 3 скилидки чесън; 1 с.л. обикновено брашно; къри; 80 г сирене чедър; 1 домат.Начин на приготвяне:
Налейте олио в тигана, загрейте и натрошете каймата.
Добавете нарязания лук и запържете заедно.
Подправете и разбъркайте.
Обелете картофите, нарежете ги на колелца и ги поставете на дъното на намазнена йенска тавичка.
Разпределете каймата равномерно върху картофите.
Отново подредете картофените колелца върху каймата и преминете към приготвянето на сметановия сос.
Сложете маслото и слънчогледовото олио в тиган, добавете ситно нарязан чесън, запържете за малко и добавете брашно.
Объркайте всичко и запържете до златисто.
Прибавете сметаната или млякото и разбъркайте, докато сосът се сгъсти.
Посолете, подправете, добавете малко къри и разбийте добре.
Залейте със сместа картофите, покрийте с настърган чедър, черен пипер и добавете резенчета домати.
Печете на 200°C за 30 минути, пише flagman.bg.