Необходими продукти:
картофи - 4 бр.; пушена скумрия - 2 бр.; готварска сметана - 100 мл ; кашкавал - 200 г; сирене - 100 г; сладка царевица от консерва - 100 г; зелен лук - 3 стръка; чубрица - 1/2 ч.л.; черен пипер на вкус; сол на вкус.Начин на приготвяне:
1. Почистете рибата от костите. Сварете картофите и след като изстинат, ги обелете, разрежете на половинки по дължина и издълбайте вътрешността.
2. Нарежете на парченца рибата, смесете я със сметаната, настъргания кашкавал, царевицата, нарязания лук, натрошеното сирене, черния пипер, чубрицата и солта.
3. Напълнете картофите с готовата смес, подредете ги в намазнена тава и ги запечете за около 15 минути на 200 градуса, пише edna.bg.