Отидете към основна версия

981 4

Кола блъсна и уби най-възрастната мечка гризли в националния парк „Йелоустоун"

  • мечка гризли-
  • убита-
  • сащ

Нейното едногодишно мече е в неизвестност

Снимка: Shutterstock

Популярна мечка гризли, обичана от две десетилетия от безброй туристи, биолози и професионални фотографи на дивата природа в националния парк „Гранд Тетън“, е умряла, след като е била блъсната от автомобил в западната част на щата Уайоминг, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Гризли с наименование № 399 загина във вторник вечерта на магистрала, минаваща през каньона на река Снейк, съобщиха от парка в изявление. Мечката е била на най-малко 28 години и е най-възрастната женска гризли в екосистемата на националния парк „Йелоустоун“. Всяка пролет любителите на дивата природа я очакваха да излезе от бърлогата си, за да видят колко малки е родила през зимата.

В момента на удара мечката е била с нейното едногодишно мече, което не е пострадало, но според изявлението местонахождението му е неизвестно. Шофьорът е невредим. Не бе съобщена допълнителна информация за катастрофата.

Новината за смъртта на мечката се разпространи бързо на страницата във Фейбук, която проследява живота на женската гризли и други диви животни в националните паркове „Гранд Тетън“ и „Йелоустоун“. Няколкостотин души публикуваха коментари, в които нарекоха мечката "кралица" и "легенда". За много хора смъртта ѝ е трагична загуба, мнозина изразиха загриженост за нейното мече.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини