Необходими продукти:
1/2 кг брашно; 1 ч.ч. прясно мляко; 10 г суха мая; 1 с.л. захар; 1 с.л. олио; 1 ч.л. сол; 2 яйца.Начин на приготвяне:
Брашното се пресява няколко пъти и към него се добавят сухата мая, солта, захарта, олиото, белтъците и млякото. Замесва се меко тесто и с оформя на топка. Ако е необходимо се добавя още брашно или течност.
Топката тесто се завръзва в тензухена кърпа и се пуска в тенджера пълна с хладка вода. В началото тестото ще потъне, но щом втаса ще изплува на повърхността.
Цялото тесто се изважда от тензуха и се слага в намазнена тавичка. Намазва се с разбитите жълтъци и се пече в умерено загрята фурна, до пълна готовност, пише 1001recepti.com.