Необходими продукти:
- 1/2 кг брашно;
- 1 ч.ч. прясно мляко;
- 10 г суха мая;
- 1 с.л. захар;
- 1 с.л. олио;
- 1 ч.л. сол;
- 2 яйца.
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява няколко пъти и към него се добавят сухата мая, солта, захарта, олиото, белтъците и млякото. Замесва се меко тесто и с оформя на топка. Ако е необходимо се добавя още брашно или течност.
Топката тесто се завръзва в тензухена кърпа и се пуска в тенджера пълна с хладка вода. В началото тестото ще потъне, но щом втаса ще изплува на повърхността.
Цялото тесто се изважда от тензуха и се слага в намазнена тавичка. Намазва се с разбитите жълтъци и се пече в умерено загрята фурна, до пълна готовност, пише 1001recepti.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Гретиния
Бих я час и половина от масата...
10:11 21.11.2024
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 от нея се дебелее
Коментиран от #5
10:28 21.11.2024
5 леля
До коментар #4 от "от нея се дебелее":
Ти затова лапаш само кренвирши, щото от хляба лесно качваш.00:44 22.11.2024