Опитен бариста запозна читателите на Lenta.ru с предимствата на безкофеиновото кафе.
Според Дмитрий Корсаков, член на Центъра за промишлена експертиза МАЙ, безкофеиновото кафе е кафе, от което са отстранени 97% от кофеина чрез различни методи за декофеинизация. Отбелязва се, че съществуват химически, физични и механични методи за отстраняване на кофеина от зърната.
„Безкофеиновото кафе може да се използва за приготвянето на всякаква напитка“, уточнява експертът, запознат с тънкостите на кафето.
Събеседникът на изданието обясни, че такова кафе е идеално за хора, чувствителни към кофеина, чиято консумация може да предизвика признаци на тревожност, безпокойство, както и безсъние и ускорен сърдечен ритъм.
„Безкофеиновото кафе ви позволява да се насладите на любимата си напитка без неприятни ефекти след консумация. Дори вечер“, обяснява той;
Корсаков обяснява широката популярност на безкофеиновото кафе с нарастващия интерес към здравословния начин на живот. Освен това културата на кафето продължава да се развива активно и много хора са склонни да опитват нови сортове и методи на приготвяне, обобщи баристата.