Необходими продукти:
пресен лук - 3 стръка; олио - 3 с.л.; брашно - 2 с.л.; червен пипер - 1 ч.л.; вода - 1, 5 ч.ч.; яйца - 4 бр.; сирене - 150 г натрошено; сол на вкус.Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, поставете го в тиган с олиото и запържете до омекване.
Добавете брашното и след кратко запържване, прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте водата.
След като заври, чукнете яйцата и натиснете с вилица всяко от тях, за да се спука жълтъкът, варете кашата на бавен огън за около 5 минути.
Поръсете натрошеното сирене и разбъркайте, опитайте и ако не е достатъчно солено, поръсете със сол на вкус гозбата от яйца.
Простичка и много вкусна, бабина яйчена каша, която можете да сервирате с пухкав хляб, пише gotvach.bg.