Отидете към основна версия

782 3

Рецепта на деня: Бабината яйчена каша

  • яйчена каша-
  • яйца-
  • сирене-
  • бабина-
  • какво да сготвя

Простичко и много вкусно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пресен лук - 3 стръка; олио - 3 с.л.; брашно - 2 с.л.; червен пипер - 1 ч.л.; вода - 1, 5 ч.ч.; яйца - 4 бр.; сирене - 150 г натрошено; сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно, поставете го в тиган с олиото и запържете до омекване.

Добавете брашното и след кратко запържване, прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте водата.

След като заври, чукнете яйцата и натиснете с вилица всяко от тях, за да се спука жълтъкът, варете кашата на бавен огън за около 5 минути.

Поръсете натрошеното сирене и разбъркайте, опитайте и ако не е достатъчно солено, поръсете със сол на вкус гозбата от яйца.

Простичка и много вкусна, бабина яйчена каша, която можете да сервирате с пухкав хляб, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.

Свързани новини