Необходими продукти:
- пресен лук - 3 стръка;
- олио - 3 с.л.;
- брашно - 2 с.л.;
- червен пипер - 1 ч.л.;
- вода - 1, 5 ч.ч.;
- яйца - 4 бр.;
- сирене - 150 г натрошено;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно, поставете го в тиган с олиото и запържете до омекване.
Добавете брашното и след кратко запържване, прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте водата.
След като заври, чукнете яйцата и натиснете с вилица всяко от тях, за да се спука жълтъкът, варете кашата на бавен огън за около 5 минути.
Поръсете натрошеното сирене и разбъркайте, опитайте и ако не е достатъчно солено, поръсете със сол на вкус гозбата от яйца.
Простичка и много вкусна, бабина яйчена каша, която можете да сервирате с пухкав хляб, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
Коментиран от #2, #3
10:11 02.12.2024
2 Град Козлодуй
До коментар #1 от "Пич":
Благодаря10:57 02.12.2024
3 456
До коментар #1 от "Пич":
Това което предлагаш изглежда вкусно, но е друга рецепта.11:07 02.12.2024