Отидете към основна версия

1 749 6

Рецепта на деня: Пилешко месо в сос "Ескабече"

  • пилешко месо-
  • сос ескабече-
  • марината-
  • какво да сготвя

Сос "Eскабече" е техника на готвене, която се прилага при голямо разнообразие от храни: месо, птици, риба, зеленчуци и дори плодове

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 пиле (около 1 кг); 1 ч. л. сол; 1 връзка корени за супа.

За соса „Ескабече“:

1 ч. ч.олио; 1 глава лук; 2 моркова; 2 стръка целина; 1 ч. ч. оцет; 1 ч. л. захар; 2 дафинови листа; черен пипер; 1 ч. л. сол.

Начин на приготвяне:

Пилето се сварява в подсолена вода заедно с корените за супа, изважда се, оставя се да изстине и се почиства от кожата и костите. Месото се нарязва на ситно или се накъсва.

Сосът се приготвя, като в загрятото олио се запържват нарязаните лук – на шайби, моркови – на тънки ивици, и целината – на ситно. След около 3 минути се заливат с оцета и 1 ч. ч. от прецедения бульон, в който е варено пилето. Прибавят се захарта, солта, дафиновите листа и зърната пипер и се вари 15 минути, пише kaufland.bg.

Горещият сос се оттегля от огъня и към него се прибавя пилешкото месо. Ястието се сервира студено.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини