Необходими продукти:
400 г пилешки гърди; 200 г моцарела; 1 домат; 50 г пармезан; 1/2 връзка босилек; сол; черен пипер; зехтин.Начин на приготвяне:
Доматът (1 бр.) се нарязва на колелца, като ако е много голям, те се разполовяват. Половината от сиренето моцарела се нарязва по същия начин, а останалото се настъргва и смесва с пармезана (50 г).
Пилешките филета (400 г) се разрязват, така че да се образува дълбок джоб. Изтъняват се леко с чушкче, посавени под прозрачно фолио, за да не се разкъсат.
В образувалите се джобове се слагат резенчетата домати и моцарела. Слагат се и пресни листа босилек и месото се овкусява със сол и пипер.
Пилешките гърди се поставят в намазнена тавичка. Поръсват се с настърганите и смесени по-рано сирена - пармезан и моцарела. Поставят се във фурна загрята до 180 градуса и се пекат около 25 минути, до готовност, пише 1001recepti.com.