Рецепта на деня: Пълнено пилешко филе с моцарела

16 Януари, 2025 10:05 682 4

  • пилешко филе-
  • моцарела-
  • домат-
  • какво да сготвя

Ароматно, лесно за приготвяне и изискано - съвършеното пилешко ястие

Рецепта на деня: Пълнено пилешко филе с моцарела - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди;
  • 200 г моцарела;
  • 1 домат;
  • 50 г пармезан;
  • 1/2 връзка босилек;
  • сол;
  • черен пипер;
  • зехтин.

Начин на приготвяне:

Доматът (1 бр.) се нарязва на колелца, като ако е много голям, те се разполовяват. Половината от сиренето моцарела се нарязва по същия начин, а останалото се настъргва и смесва с пармезана (50 г).

Пилешките филета (400 г) се разрязват, така че да се образува дълбок джоб. Изтъняват се леко с чушкче, посавени под прозрачно фолио, за да не се разкъсат.

В образувалите се джобове се слагат резенчетата домати и моцарела. Слагат се и пресни листа босилек и месото се овкусява със сол и пипер.

Пилешките гърди се поставят в намазнена тавичка. Поръсват се с настърганите и смесени по-рано сирена - пармезан и моцарела. Поставят се във фурна загрята до 180 градуса и се пекат около 25 минути, до готовност, пише 1001recepti.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Ауспух

    1 2 Отговор
    пoвьрняя!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 вкусно и диетично

    0 1 Отговор
    помпат кокошките с протеини и хормони . от украйна . като малко прасе става 1,3-1,7 кила . изваждаш карантиите пълниш с моцарела и печеш . после режеш и слагаш в паници . 4-5 порции . коза със сирене . заешко със сирене . шаран натъпкан със сирене . отгоре се опича до загар а отвътре се сварява и пари много . тежък сос . моцарелата е италиянско сирене . пилето е малкото на кокошката - бройлер . Кокошка си е . 1-2 кила . без кокали и хрущяли е по добре . алангле не е вкусно . абе месо се гарнира с зеленчуци . плодове и мляко е за друго . изчанчените италиянски туристи ядат мазно пуешко . 10 кила пуяк . еха .