Отидете към основна версия

2 493 6

Рецепта на деня: Крехки свински шницели

  • свинско месо-
  • шницел-
  • паниран-
  • марината-
  • какво да сготвя

Приготвени в марината от горчица и чесън

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг свинско контрафиле; 3 скилидки чесън; 2 ч.л.горчица; сол, черен пипер - на вкус; 6 яйца; 150 г пшенично брашно; олио за пържене.

Начин на приготвяне:

Измийте месото, подсушете го и нарежете на порции. След това покрийте с прозрачно фолио и начукайте на много тънко.

Смесете горчицата с чесъна, прекаран през преса.

Сложете месото в купа на пластове, като поръсвате със сол, черен пипер и мажете с чеснова горчица (по-скоро натърквате месото с нея). Това е тайната на изумителната крехкост на тези шницели! Месото се напоява с тази смес и става сочно, нежно и меко. Можете предварително да мариновате месото и да го поставите в хладилника.

Разбийте яйцата със солта. Едно по едно овалвайте парчетата месо в брашно от двете страни, после в яйца, после отново в брашно и отново в яйца. Така се получава двойна панировка.

Изпържете шницелите на умерен огън в олио в добре загрят тиган: от двете страни, до златисто кафяво.

Поднесете готовите шницели с гарнитура по избор - пържени, печени картофи, варени зеленчуци или просто прясна салата, пише zajenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини