Необходими продукти:
- 1 кг свинско контрафиле;
- 3 скилидки чесън;
- 2 ч.л.горчица;
- сол, черен пипер - на вкус;
- 6 яйца;
- 150 г пшенично брашно;
- олио за пържене.
Начин на приготвяне:
Измийте месото, подсушете го и нарежете на порции. След това покрийте с прозрачно фолио и начукайте на много тънко.
Смесете горчицата с чесъна, прекаран през преса.
Сложете месото в купа на пластове, като поръсвате със сол, черен пипер и мажете с чеснова горчица (по-скоро натърквате месото с нея). Това е тайната на изумителната крехкост на тези шницели! Месото се напоява с тази смес и става сочно, нежно и меко. Можете предварително да мариновате месото и да го поставите в хладилника.
Разбийте яйцата със солта. Едно по едно овалвайте парчетата месо в брашно от двете страни, после в яйца, после отново в брашно и отново в яйца. Така се получава двойна панировка.
Изпържете шницелите на умерен огън в олио в добре загрят тиган: от двете страни, до златисто кафяво.
Поднесете готовите шницели с гарнитура по избор - пържени, печени картофи, варени зеленчуци или просто прясна салата, пише zajenata.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:11 03.02.2025
2 Аз пък
Коментиран от #3
10:20 03.02.2025
3 Пич
До коментар #2 от "Аз пък":
Може да ги опечете. Сложете хартия за печене , намажете леко с олио за да не се залепят шницелите , натупкайте с галета ( по добре става от брашно ) , и подредете в тавата. Отгоре върху всеки шницел отново капнете по няколко капки олио. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Надявам се да ви хареса !10:29 03.02.2025
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 лешш
До коментар #4 от "гробар":
плуваш ли в киселина11:29 03.02.2025