Рецепта на деня: Крехки свински шницели

3 Февруари, 2025 10:05 1 474 5

  • свинско месо-
  • шницел-
  • паниран-
  • марината-
  • какво да сготвя

Приготвени в марината от горчица и чесън

Рецепта на деня: Крехки свински шницели - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско контрафиле;
  • 3 скилидки чесън;
  • 2 ч.л.горчица;
  • сол, черен пипер - на вкус;
  • 6 яйца;
  • 150 г пшенично брашно;
  • олио за пържене.

Начин на приготвяне:

Измийте месото, подсушете го и нарежете на порции. След това покрийте с прозрачно фолио и начукайте на много тънко.

Смесете горчицата с чесъна, прекаран през преса.

Сложете месото в купа на пластове, като поръсвате със сол, черен пипер и мажете с чеснова горчица (по-скоро натърквате месото с нея). Това е тайната на изумителната крехкост на тези шницели! Месото се напоява с тази смес и става сочно, нежно и меко. Можете предварително да мариновате месото и да го поставите в хладилника.

Разбийте яйцата със солта. Едно по едно овалвайте парчетата месо в брашно от двете страни, после в яйца, после отново в брашно и отново в яйца. Така се получава двойна панировка.

Изпържете шницелите на умерен огън в олио в добре загрят тиган: от двете страни, до златисто кафяво.

Поднесете готовите шницели с гарнитура по избор - пържени, печени картофи, варени зеленчуци или просто прясна салата, пише zajenata.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    5 4 Отговор
    Мисля , че три скилидки чесън са много ! Алкохолът също окрехкотява месото !
  • 2 Аз пък

    6 0 Отговор
    никога нищо не пържа, избягвам.

    Коментиран от #3

  • 3 Пич

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аз пък":

    Може да ги опечете. Сложете хартия за печене , намажете леко с олио за да не се залепят шницелите , натупкайте с галета ( по добре става от брашно ) , и подредете в тавата. Отгоре върху всеки шницел отново капнете по няколко капки олио. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Надявам се да ви хареса !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 лешш

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гробар":

    плуваш ли в киселина