Необходими продукти:
650 г пилешки гърди; 1 бр. червен лук; 3 бр. чушки; 2 с.л.олио по избор; щипка захар; ½ ч.л. пушен червен пипер, млян; ½ ч.л. чесън на гранули; 1 ч.л. риган, ронен; ½ ч.л. кимион, млян; морска сол; тортили; сос по избор.Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220°C предварително и пригответе тава, покрита с хартия за печене.
Нарежете пилешките гърди на по-малки парчета. Измийте зеленчуците и ги нарежете на тънки лентички тип жулиен.
Прехвърлете зеленчуците и месото върху тавата и овкусете с подправките. Добавете олиото и разбъркайте добре. Разпределете равномерно върху тавата и опечете за 20-25 минути.
Съвет:
Можете да разбъркате съставките след като минат 10 минути.
Сервирайте с тортила и сос по избор. Ние избрахме млечен сос с копър и чесън, но подходящи са също гуакамоле или салца, пише kotanyi.com.