Необходими продукти:
- 650 г пилешки гърди;
- 1 бр. червен лук;
- 3 бр. чушки;
- 2 с.л.олио по избор;
- щипка захар;
- ½ ч.л. пушен червен пипер, млян;
- ½ ч.л. чесън на гранули;
- 1 ч.л. риган, ронен;
- ½ ч.л. кимион, млян;
- морска сол;
- тортили;
- сос по избор.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220°C предварително и пригответе тава, покрита с хартия за печене.
Нарежете пилешките гърди на по-малки парчета. Измийте зеленчуците и ги нарежете на тънки лентички тип жулиен.
Прехвърлете зеленчуците и месото върху тавата и овкусете с подправките. Добавете олиото и разбъркайте добре. Разпределете равномерно върху тавата и опечете за 20-25 минути.
Съвет:
Можете да разбъркате съставките след като минат 10 минути.
Сервирайте с тортила и сос по избор. Ние избрахме млечен сос с копър и чесън, но подходящи са също гуакамоле или салца, пише kotanyi.com.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:14 05.02.2025