Отидете към основна версия

1 288 5

Рецепта на деня: Пълнени яйца със спанак и сирене

  • пълнени яйца-
  • спанак-
  • сирене-
  • лук-
  • предястие-
  • какво да сготвя

Вкусно предястие, подходящо и за празнична трапеза

Рецепта на деня: Пълнени яйца със спанак и сирене
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

яйца - 4 бр.; спанак - 200 г пресен; пресен лук - 2 стръка; пресен чесън - 2 стръка; чесън - 1 скилидка (по желание); зехтин - около 7 с.л.; сок от лимон - 1 ч.л.; сирене - около 100 г.

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата, залейте ги със студена вода и оставете леко да изстинат, за да може да ги обелите.

През това време измийте и отцедете спанака. Ако листата са много големи, ги нарежете.

Пресния чесън и пресния лук почистете, измийте и нарежете на по - едро.

Загрейте тиган с 3-4 лъжици зехтин и сотирайте, първо, лука и чесъна, а после и спанака. Две три минути са достатъчни, тъй като целта е да омекнат зеленчуците, но да запазят цвета си. Все пак зависи от съда, в който готвите, както и от силата на огъня.

Оставете да изстине.

Обелете яйцата и ги срежете на две надлъжно. Извадете жълтъците и ги сложете при зелениите. Добавете сок от лимон, още зехтин и скилидка чесън по желание.

Прехвърлете в съда на пасатора, който е висок и тънък. Пасирайте, докато получите гъста емулсия. Накрая добавете и сиренето и пасирайте отново.

Ако ви е трудно и емулсията не се получава, и сместа остане по - рядка, тогава сгъстете с малко бадемово брашно или галета, за да може да напълните яйцата.

С лъжичка или с шприц запълнете дупките в белтъка на мястото на жълтъците, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини