Необходими продукти:
бутер тесто – 500 г; пшенично брашно за работа с тестото; банани – 400 г; шоколад – 100 г; захар, канела – на вкус; яйчен жълтък – 1-2 бр.Начин на приготвяне:
Размразете тестото, ако е замразено. След като поръсите масата с брашно, разпределете тестото върху нея и го разточете на правоъгълен слой с дебелина около 3 мм.
Нарежете тестото на квадрати или правоъгълници с форма близка до квадрат с големина на страната около 15-16 см.
Всеки квадрат от тесто се разделя на две части. Една част, като отстъпите от краищата, поръсете със захар, канела и натрошен на малки парченца или настърган шоколад. Поставете няколко резена бананова каша отгоре или банан на парчета.
На тестото за другата страна направете няколко малки разреза в центъра, за да може парата да излиза през дупките по време на печене.
Оформете правоъгълен сладкиш, като поставите свободния край на тестото върху плънката и оформите тесто по контура около плънката.
По същия начин направете пухчетата от останалото тесто, бананите и шоколада.
Поставете ги върху тава с хартия за печене, намажете ги с тънък слой жълтък.
Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Когато се зачервят, са готови. Остава да извадите от фурната и да сервирате. Студени също ще са вкусни, пише flagman.bg.