Отидете към основна версия

4 443 17

Рецепта на деня: Пухчета с шоколад и банан

  • десерт-
  • пухчета-
  • банан-
  • шоколад-
  • бутер тесто

Вкусен десерт с бутер тесто

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

бутер тесто – 500 г; пшенично брашно за работа с тестото; банани – 400 г; шоколад – 100 г; захар, канела – на вкус; яйчен жълтък – 1-2 бр.

Начин на приготвяне:

Размразете тестото, ако е замразено. След като поръсите масата с брашно, разпределете тестото върху нея и го разточете на правоъгълен слой с дебелина около 3 мм.
Нарежете тестото на квадрати или правоъгълници с форма близка до квадрат с големина на страната около 15-16 см.

Всеки квадрат от тесто се разделя на две части. Една част, като отстъпите от краищата, поръсете със захар, канела и натрошен на малки парченца или настърган шоколад. Поставете няколко резена бананова каша отгоре или банан на парчета.

На тестото за другата страна направете няколко малки разреза в центъра, за да може парата да излиза през дупките по време на печене.

Оформете правоъгълен сладкиш, като поставите свободния край на тестото върху плънката и оформите тесто по контура около плънката.

По същия начин направете пухчетата от останалото тесто, бананите и шоколада.

Поставете ги върху тава с хартия за печене, намажете ги с тънък слой жълтък.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.

Когато се зачервят, са готови. Остава да извадите от фурната и да сервирате. Студени също ще са вкусни, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.

Свързани новини