Отидете към основна версия

755 13

Рецепта на деня: Грахова супа със свински ребра

  • грах-
  • супа-
  • свински ребра-
  • какво да сготвя

Вкусно, сгряващо и засищащо ястие

Рецепта на деня: Грахова супа със свински ребра
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

600 грама грах; 600 грама пушени свински ребра; 2 глави лук; 2 моркова; 150 грама картофи; 2 броя дафинов лист; крутони; 20 грама масло; сол на вкус; черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Накиснатият грах е необходимо да го залеете с 1 литър вода, сложете на среден огън и го гответе за период от 3 минути, но след като заври.

След като направите това отцедете водата, залейте с ново количество вода около 1 литър и варете на за период от 3 минути. Като направите това отново изцедете водата, добавете 2,5 литра чиста вода и сложете на огъня.

Обелете и нарежете всички зеленчуци бавно и старателно. Вземете и нарежете ребрата и ги прибавете към граха и оставете да заврат. След което намалете огъня и оставете да къкри за период от 60 минути.

Когато времето мине извадете ребрата и премахнете месото от самите кости. В подходящ тиган разтопете маслото и запържете лука. След период от 3 минути прибавете нарязаните моркови и за пореден път запържете за още 3 минути.

Добавете към супата предварително нарязаните картофи. Прибавете към тях дафиновите листа и подправките. След период от няколко минути прибавете месото, оставете да заври хубаво и варете на слаб огън докато картофите не станат меки.

Извадете дафиновите листа и след това изключете печката. Накрая можете да добавите и малко количество крутони, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини