Рецепта на деня: Грахова супа със свински ребра

24 Март, 2025 10:05 716 13

  • грах-
  • супа-
  • свински ребра-
  • какво да сготвя

Вкусно, сгряващо и засищащо ястие

Рецепта на деня: Грахова супа със свински ребра - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 600 грама грах;
  • 600 грама пушени свински ребра;
  • 2 глави лук;
  • 2 моркова;
  • 150 грама картофи;
  • 2 броя дафинов лист;
  • крутони;
  • 20 грама масло;
  • сол на вкус;
  • черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Накиснатият грах е необходимо да го залеете с 1 литър вода, сложете на среден огън и го гответе за период от 3 минути, но след като заври.

След като направите това отцедете водата, залейте с ново количество вода около 1 литър и варете на за период от 3 минути. Като направите това отново изцедете водата, добавете 2,5 литра чиста вода и сложете на огъня.

Обелете и нарежете всички зеленчуци бавно и старателно. Вземете и нарежете ребрата и ги прибавете към граха и оставете да заврат. След което намалете огъня и оставете да къкри за период от 60 минути.

Когато времето мине извадете ребрата и премахнете месото от самите кости. В подходящ тиган разтопете маслото и запържете лука. След период от 3 минути прибавете нарязаните моркови и за пореден път запържете за още 3 минути.

Добавете към супата предварително нарязаните картофи. Прибавете към тях дафиновите листа и подправките. След период от няколко минути прибавете месото, оставете да заври хубаво и варете на слаб огън докато картофите не станат меки.

Извадете дафиновите листа и след това изключете печката. Накрая можете да добавите и малко количество крутони, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Подобни новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жена

    7 10 Отговор
    Това е зимна храна. Освен това, свинско в супа не приемам за удачно, тежко е.
  • 2 Пич

    4 8 Отговор
    Това е много добро , но ще ви кажа , как да го направите фантастично ! Пасирайте всичко , прекарайте през гевгир , и сгъстете с разтворено във вода печено брашно. Добавете прясно мляко и масло , и печете до сгъстяване !
  • 3 Хмм

    7 8 Отговор
    Великденски пости?
  • 4 Всъщност,

    8 11 Отговор
    пушените меса са много вредни, избягвайте ги. А супата е мазна и не е полезна в никакъв случай.
  • 5 Хахахах

    5 8 Отговор
    "Много е важно да се яде блажно!" (Но сега са пости.)
  • 6 ИВАН

    7 7 Отговор
    Сега са пости бе, алооо - вие традиции поне нямате ли, щом не сте религиозни.

    Коментиран от #8

  • 7 гхи масло

    2 5 Отговор
    Граха развали цялата рецепта
  • 8 Кой

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "ИВАН":

    Ти пречи да пасеш, та ни се вреш на нас? Аз ям само месо и кръвната картина ми е като на 18 годишен! И никога не съм боледувал от нещо сериозно!
  • 9 Не,

    4 4 Отговор
    свинските ребра са само за скара!
  • 10 ИВАН

    5 4 Отговор
    До 8-мия сладур, ми като ти е хубавичка картината що тогава злобееш, а и аз не съм против месото, но традицията е добре да се спазва - за да помним кои сме, да не забравяме кои сме.
  • 11 Радио Елто

    4 4 Отговор
    Вкусно е Благодарим👸👍✨
  • 12 Анонимчо

    3 5 Отговор
    Гняс...
  • 13 Катя

    6 2 Отговор
    Забележете че на снимката се вижда един пръст мазнина който плува отгоре ...