Отидете към основна версия

6 647 1

Рецепта на деня: Лондонски сладкиш

  • сладкиш-
  • десерт-
  • кайсиев мармалад-
  • орехи-
  • шоколад-
  • какво да сготвя

Фин десерт с наситен ядков вкус и аромат на кайсии

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

150 г кайсиев мармалад; 100 г нарязани орехи.

За тестото:

200 г брашно; 100 г масло; 40 г захар; 30 г заквасена сметана; 6 г бакпулвер (половин пакетче); 3 яйчни жълтъка; малко сол.

За пълнежа:

200 г смлени орехи; 150 г захар; 60 г шоколад за готвене; 10 г ванилова захар; 3 белтъка; настъргана лимонова кора; есенция ром; малко сол.

Начин на приготвяне:

Разбийте брашното и маслото (предварително размекнато), добавете захарта и солта и продължете да разбивате. Добавете жълтъците, заквасената сметана и бакпулвера. Разбийте, след което разбъркайте сместа на ръка и оформете тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете да се охлади за около половин час.

Разтопете шоколада в микровълновата. Намажете тава за печене с масло, след което разпределете тестото върху нея. Надупчете с вилица и намажете с мармалад.

Разбийте белтъците и добавете захарта и ваниловата захар, след което разбийте всичко заедно. Добавете настърганата лимонова кора и орехите и разбъркайте на ръка. Добавете разтопения шоколад и ромовия аромат, след което разбъркайте отново.

Изсипете сместа върху кората, след което поръсете отгоре с нарязани орехи. Печете на 180 градуса, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини