Необходими продукти:
150 г кайсиев мармалад; 100 г нарязани орехи.За тестото:
200 г брашно; 100 г масло; 40 г захар; 30 г заквасена сметана; 6 г бакпулвер (половин пакетче); 3 яйчни жълтъка; малко сол.За пълнежа:
200 г смлени орехи; 150 г захар; 60 г шоколад за готвене; 10 г ванилова захар; 3 белтъка; настъргана лимонова кора; есенция ром; малко сол.Начин на приготвяне:
Разбийте брашното и маслото (предварително размекнато), добавете захарта и солта и продължете да разбивате. Добавете жълтъците, заквасената сметана и бакпулвера. Разбийте, след което разбъркайте сместа на ръка и оформете тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете да се охлади за около половин час.
Разтопете шоколада в микровълновата. Намажете тава за печене с масло, след което разпределете тестото върху нея. Надупчете с вилица и намажете с мармалад.
Разбийте белтъците и добавете захарта и ваниловата захар, след което разбийте всичко заедно. Добавете настърганата лимонова кора и орехите и разбъркайте на ръка. Добавете разтопения шоколад и ромовия аромат, след което разбъркайте отново.
Изсипете сместа върху кората, след което поръсете отгоре с нарязани орехи. Печете на 180 градуса, пише flagman.bg.