Отидете към основна версия

3 023 2

Рецепта на деня: Пилешки сърчица със зеленчуци

  • пилешки сърца-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Пилешките сърца са вкусен и питателен продукт и са пълни с полезни вещества като желязо, цинк, мед и витамини от група В

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г пилешки сърца; 1 глава лук; 1 морков; 1 чушка; 1 чаена лъжичка подправка за пиле; 0,5 чаена лъжичка лют сос; 2 супени лъжици соев сос; 2 скилидки чесън; 30-40 г копър, магданоз, зелен лук; 2 супени лъжици растително масло за пържене; 1 щипка сол.

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките сърца под студена вода, изчистете ги от жили, ципи и излишната мазнина. Ако сърцата са големи се разполовяват на 2 или на 4 части. Лукът се нарязва на четвърт кръгчета, морковите се нарязват на тънки филийки или се настъргват на едро ренде, чушката се нарязва на ситно, чесънът се нарязва ситно.

Загрейте олиото в тиган, добавете пилешките сърца и ги запържете до златиста коричка. След това добавете лука, морковите и чушките. Всичко се разбърква старателно.

Добавете наситнения чесън в тигана. Поръсете с подправка за пиле, сол и черен пипер на вкус. Добавете лют сос и соев сос. Разбъркайте и оставете да къкри на тих огън.

Поръсете готовите пилешки сърца с пресни билки и сервирайте с гарнитура, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини