Отидете към основна версия

1 728 2

Рецепта на деня: Пълнени патладжани с пилешко филе и сирена

  • пълнени патладжани-
  • пилешко филе-
  • сирена-
  • чери домати-
  • какво да сготвя

Перфектното лятно ястие

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

4 средно големи патладжана; 800 г пилешко филе, нарязано на кубчета; 300 г крема сирене натурално; 50 г масло неосолено; 1 с.л. зехтин; 2 стръка розмарин; 1 глава ситно нарязан лук; 2 скилидки чесън, нарязан на ситно; 40 мл меласа; 1/4 връзка мента, нарязана на ситно; 100 г сирене Фета, нарязано на кубчета; 1 с.л. сусамови семена; 6 чери домата, нарязани на половина; Сол и черен пипер; Малко зехтин.

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200°C. Измийте патладжаните и с помощта на нож ги разрежете от едната страна през средата, но не ги режете открай до край. Поставете ги в тава за печене и ги намажете с малко зехтин. Печете за около 40 минути, докато омекнат добре. Извадете ги от фурната и ги оставете настрана.
2. Сложете маслото и зехтина в тиган, за да се загреят. Добавете розмарина и го оставете за 1-2 минути, за да се ароматизира маслото.
3. Добавете кубчетата пилешко месо и ги запържете за 5-6 минути, като разбърквате, докато променят цвета си. Добавете лука и чесъна и продължете да запържвате, докато лукът омекне, а пилето се сготви.
4. Отстранете клонките розмарин, прехвърлете пилето в купа и добавете крема сиренето, гроздовата меласа, ментата, солта и пипера и разбъркайте.
5. Отворете леко запечените патладжани и натиснете месестата част с вилица, за да влезне навътре. Овкусете със сол и черен пипер, разделете плънката и разпръснете върху нея чери доматите и сиренето фета.
6. Поръсете със сусамовите семена и върнете във фурната за 10-15 минути, за да се запекат сиренето фета и чери доматите, пише woman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини