Отидете към основна версия

1 024 2

Летящ Фетел охлади устрема на Хамилтън

  • себастиян фетел-
  • люис хамилтън-
  • формула 1

Ferrari с първа победа за сезона

Снимка: БТА/АP

Пилотът на „Ferrari“ Себастиан Фетел постигна първа победа с новия си тим след триумф в Гран При на Малайзия.

В едно изключително оспорвано и драматично състезание германецът успя да изпревари Люис Хамилтън с „Mercedes”, който започна от полпозишън и да постигне първа победа за „Скудерията“ от две години насам. Третото място остана за другия пилот на “Mercedes” Нико Розберг. Страхотно състезание направи Кими Райконен, който стартира състезанието много зле и остана в последните позиции. След няколко невероятни обиколки обаче той достигна до четвъртото място, като в един момент дори бе в борбата за позиция на подиума.

Хамилтън започна много силно състезанието и бързо набра преднина пред Фетел, който трябваше да защитава втората позиция срещу Розберг. Райконен спука гума във втората обиколка и трябваше бързо да влиза в бокса, което го остави последен. Завъртане на Ериксон причини излизане на кола за сигурност. Хамилтън и Розберг влязоха в бокса, за да сложат твърди гуми. Фетел обаче предпочете да не прави това и пое лидерството в състезанието. Хамилтън успя да изпревари германеца в 17-та обиколка и в крайна сметка той влезе в бокса.  В 21-та обиколка Алонсо отпадна от състезанието. В 25-та Хамилтън отново влезе в бокса и Фетел си върна първото място. След невероятно каране в един момент Райконен се добра до третата позиция, но бързо бе изпреварен от Розберг.

Хамилтън направи трето спиране в бокса и позволи на Фетел да вземе преднина от 11 секунди, 10 обиколки преди края. В крайна сметка германецът успешно защити преднината си и спечели първа победа за сезона.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини