Отидете към основна версия

994 0

Тотнъм продължава напред за ФА Къп (ВИДЕО)

  • тотнъм-
  • мидълзбро-
  • фа къп

"Шпорите" се наложиха с 2:1 в преиграването с Мидълзбро

Тотнъм се класира за четвъртия кръг на турнира за ФА Къп. Това стана възможно след успех на столичани в преиграването с Мидълзбро.

Първата среща завърши с равенство, което наложи изиграването на още една. В нея "шпорите" бяха по-добрият отбор и спечелиха с 2:1.

Без контузения си лидер в нападение Хари Кейн, лондончани разчитаха на младите звезди в редиците си.

Тази тактика на Жозе Моуриньо сработи, като ентусиазмът и интензитетът в представянето на неговите футболисти бе доста по-различен от този, който те показаха в рамките на първия сблъсък.

Сега, пред собствените си фенове, играчите на Специалния разкриха своя потенциал и със самочувствие стигнаха до чиста победа. Всичко бе предрешено още в рамките на откриващите 15 минути от двубоя.

Резултатът беше открит от Ло Селсо, който прати топката в мрежата на гостите още преди да е изтекла втората минута от срещата. Натискът на домакините бе масиран, по фланговете, но и през средната линия от играта на съперника, което неминуемо доведе до удвояване на преднината им.

Вторият гол за Тотнъм вкара Ерик Ламела, разписал се след четвърт час игра. Боро нямаше подходящ отговор за затворените пространства в постройката на опонента си и така и не успя да се справи със задачата за тяхното коректно преодоляване. Все пак гостите стигнаха до отбелязване на почетен гол в края на мача. Негов автор стана Савил, разписал се 7 минути преди изтичането на редовното време.

Този резултат се запази непроменен до последния съдийски сигнал в мача и Тотнъм обезпечи участието си в следващия етап от надпреварата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини