Отидете към основна версия

2 209 22

Бивш играч на Лудогорец: В България е пълно с расисти!

  • кабаселе-
  • лудогорец-
  • расизъм-
  • българия-
  • уотфорд-
  • завръщане

"Не бих се върнал там", заяви белгиецът Кристиан Кабаселе

Снимка: БГНЕС

Белгиецът Кристиан Кабаселе, който игра за Лудогорец през сезон 2011-2012, разказа за расизма, на който е бил обект в България и заради който споделя, че не би се върнал отново у нас.

Кабаселе не остави особена следя с изявите си в Разград, но пък след това направи чудесна кариера и в момента е основен защитник на Уотфорд в английската Висша лига като през зимата се говореше дори за интерес от Манчестър Юнайтед към него.

29-годишният бранител се бори активно срещу расизма и редовно говори по темата. В последната си изява по темата той говори главно за обидите, които получава в социалните медии, но се върна и към периода в България, в който по думите му е бил постоянен обект на расизъм.

Според Кабаселе почти във всяко гостуване е чувал „маймунски“ звуци и е имало хвърлени банани по терена. Той споделя и за случай, при който докато чака тръгването на клубния автобус, фен се е доближил до него и го е нарекъл „ш**ан н**ър“.

Помолен да коментира думите на Кабаселе, пресаташето на Лудогорец е отговорил: Странно е да прочета това. Защото не е вярно. Ние сме много толерантна нация.“

Кабаселе бе в Лудогорец в самото начало на своята кариера, но е категоричен, че не би се върнал отново в България. „Ако ми кажете, че мога да отида и да работя в такава държава, най-вероятно ще кажа не, защото не искам да изживея това отново.“

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини