Отидете към основна версия

1 344 2

Григор Димитров: Някои играчи ще имат преимущество, защото могат да тренират всеки ден

  • димитров-
  • изолация-
  • карантина-
  • подготовка-
  • australian open-
  • тренировки

"Определено е неприятно за играчите, които трябва да се затворят в една стая за две седмици", коментира българският тенисист ситуацията с карантината в Австралия

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров заяви, че някои играчи ще имат преимущество пред съперниците си на турнирите в Австралия, тъй като могат да тренират всеки ден, докато други - не. Както е известно световният тенис елит беше поставен в изолация в Мелбърн заради пандемията от коронавирус. За Григор предстоят два турнира в Австралия - Murray River Open и Australian Open.

"Аз бях един от щастливците, на чийто полет нямаше заразен. Най-важното за нас е да продължаваме да се борим и да се възползваме от възможностите си всеки ден, трябва да се фокусираме върху всеки отделен ден. Надявам се да няма повече положителни проби и да можем да се преборим с това".

"Някои играчи ще имат преимущество, защото могат да тренират всеки ден, а други - не. Всеки е различен и се аклиматизира към условията по различен начин, а тази година е по-различно и заради времето, в което се провежда турнира. Определено е неприятно за играчите, които трябва да се затворят в една стая за две седмици. Аз помня колко неприятно ми беше, когато прекарвах вируса. Всеки ще се справи по различен начин и се надявам скоро да преминем през тези трудности и да можем да сме по-позитивни".

"Трудно ми е да кажа през какво преминават тези играчи под карантина. Това е лично, защото всички са различни, но се борим за едно и също нещо. Сега е различно изживяване и трудно за всеки. Виждам, че някои се стараят да извлекат максимума от ситуацията. Щом това премине, се надявам да можем вече да гледаме към по-приятни неща", каза Григор пред ВВС.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Свързани новини