2 Февруари, 2021 11:27 1 343 2

Григор Димитров: Някои играчи ще имат преимущество, защото могат да тренират всеки ден

  • димитров-
  • изолация-
  • карантина-
  • подготовка-
  • australian open-
  • тренировки

"Определено е неприятно за играчите, които трябва да се затворят в една стая за две седмици", коментира българският тенисист ситуацията с карантината в Австралия

Григор Димитров: Някои играчи ще имат преимущество, защото могат да тренират всеки ден - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров заяви, че някои играчи ще имат преимущество пред съперниците си на турнирите в Австралия, тъй като могат да тренират всеки ден, докато други - не. Както е известно световният тенис елит беше поставен в изолация в Мелбърн заради пандемията от коронавирус. За Григор предстоят два турнира в Австралия - Murray River Open и Australian Open.

"Аз бях един от щастливците, на чийто полет нямаше заразен. Най-важното за нас е да продължаваме да се борим и да се възползваме от възможностите си всеки ден, трябва да се фокусираме върху всеки отделен ден. Надявам се да няма повече положителни проби и да можем да се преборим с това".

"Някои играчи ще имат преимущество, защото могат да тренират всеки ден, а други - не. Всеки е различен и се аклиматизира към условията по различен начин, а тази година е по-различно и заради времето, в което се провежда турнира. Определено е неприятно за играчите, които трябва да се затворят в една стая за две седмици. Аз помня колко неприятно ми беше, когато прекарвах вируса. Всеки ще се справи по различен начин и се надявам скоро да преминем през тези трудности и да можем да сме по-позитивни".

"Трудно ми е да кажа през какво преминават тези играчи под карантина. Това е лично, защото всички са различни, но се борим за едно и също нещо. Сега е различно изживяване и трудно за всеки. Виждам, че някои се стараят да извлекат максимума от ситуацията. Щом това премине, се надявам да можем вече да гледаме към по-приятни неща", каза Григор пред ВВС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    10 3 Отговор
    И кво му е неприятно бе, Грига?

    Тъкмо ще си починат добре, ще си отспят, ще се аклиматизират.

    Ти май просто си се чудил кво да кажеш?
    Или технично отсега си постилаш, за да оправдаеш евентуална своя загуба?

    Да се стягаш!

    Навремето като деца имахме един лаф - всичко природно!

    Така, че не мъдрувай - това е моя, а не твоя работа!
    Твоята е да играеш мъдро и да побеждаваш!

    По-скоро вземи и си тренирай здраво сервиса, докато придобиеш умения да можеш да насочиш топката - точно там където пожелаеш! И да печелиш точки само от сервис, защото без този компонент - няма да станеш шампион!
  • 2 hmhmhm

    1 1 Отговор
    а други играчи имат друго предимство - ще могат да кл*тят всяка нощ !