Отидете към основна версия

3 002 21

България удържа на бомбардировката от Украйна в Одеса

  • украйна-
  • българия

Домакините вкараха само един гол от 36-те си удара в мача

Снимка: Fakti.bg

България постигна най-трудното си равенство от години насам, макар да става въпрос за приятелска среща срещу тим от ранга на Украйна. Българите бяха подложени на бомбардировка от удари от страна на домакините, но някак успяха да се измъкнат от унизително поражение.

Изненадата дойде в 35', когато Радослав Кирилов се възползва от две поредни грешки в центъра на отбраната на домакините, за да открие резултата.

Преди това Ярмоленко и компания пропуснаха всичко, което можеше да се пропусне, а в няколко случая и Николай Михайлов се намеси навременно. Той дори трябваше да прави двойно спасяване в самия край на полувремето, за да се прибере отбора с гол аванс.

През втората част нищо не се промени на терена откъм игра, въпреки промяната на вратата от Ясен Петров. Той даде дебют на Светослав Вуцов, а стражът на Славия имаше не по-малко работа от Михайлов. Лошото за него бе, че все пак допусна гол в 80', когато Тарас Степаненко стреля страхотно от дистанция, за да го преодолее.

След края на мача статистиката бе съкрушителна за „лъвовете“. 70:30 владеене на топката, 36:4 удара, 14:1 точки изстрела, 7:1 блокирани удари, 12:2 корнери, 0:13 спасявания на вратарите. За наш късмет тези данни нямат стойност, а само би трябвало да послужат за добър урок преди последния мач за годината срещу Швейцария.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини