11 Ноември, 2021 21:30 3 001 21

България удържа на бомбардировката от Украйна в Одеса

  • украйна-
  • българия

Домакините вкараха само един гол от 36-те си удара в мача

България удържа на бомбардировката от Украйна в Одеса - 1
Снимка: Fakti.bg

България постигна най-трудното си равенство от години насам, макар да става въпрос за приятелска среща срещу тим от ранга на Украйна. Българите бяха подложени на бомбардировка от удари от страна на домакините, но някак успяха да се измъкнат от унизително поражение.

Изненадата дойде в 35', когато Радослав Кирилов се възползва от две поредни грешки в центъра на отбраната на домакините, за да открие резултата.

Преди това Ярмоленко и компания пропуснаха всичко, което можеше да се пропусне, а в няколко случая и Николай Михайлов се намеси навременно. Той дори трябваше да прави двойно спасяване в самия край на полувремето, за да се прибере отбора с гол аванс.

През втората част нищо не се промени на терена откъм игра, въпреки промяната на вратата от Ясен Петров. Той даде дебют на Светослав Вуцов, а стражът на Славия имаше не по-малко работа от Михайлов. Лошото за него бе, че все пак допусна гол в 80', когато Тарас Степаненко стреля страхотно от дистанция, за да го преодолее.

След края на мача статистиката бе съкрушителна за „лъвовете“. 70:30 владеене на топката, 36:4 удара, 14:1 точки изстрела, 7:1 блокирани удари, 12:2 корнери, 0:13 спасявания на вратарите. За наш късмет тези данни нямат стойност, а само би трябвало да послужат за добър урок преди последния мач за годината срещу Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    25 2 Отговор
    От БГ. футбол ,повръщам много обилно !
  • 2 Дилдо

    32 2 Отговор
    36 удара за украинците, направо ни смазаха
  • 3 БАЙ ШИЛЕ

    30 3 Отговор
    Тия направо си направиха футболна гавра с нас!
  • 4 Ейййййй

    25 2 Отговор
    На Вили Вуцов сина му, Светльо, е топ вратар и страхотно момче. Ако има нормални и свестни скаути, това момче трябва го вземе сериозен отбор! Иначе защитата трагична, другото що годе. Украйна ни изпусна. Ясен се стреми с подръчни средства каквото има, но това е ситуацията. БГ футбол отдавна няма! Надявам се лека полека и с юноши да започнат нещата!

    Коментиран от #12

  • 5 Защо всички мачове

    19 5 Отговор
    на националчетата се играят само в половината, където са нашите "лъвове"? За цял мач един път минаха центъра и с една случайно изритана топка от малката перука и случаен точен удар в украинската врата за малко не донесе победа...Добре че не играха с някоя световна сила като Кипър,Косово... или Ватикана! 😁
  • 6 Пената

    9 8 Отговор
    Вили Вуцов не можа да пробие в големия футбол,но сина му е добър! Но ,, Левски,, няма да може да го продаде на голям отбор! Тая работа с продажбите я може само ЦСКА!!!Да отива там малкия Вуцов иначе в ,, Левски,, ще го провалят!!!

    Коментиран от #9, #15

  • 7 Венци Стефанов

    9 2 Отговор
    Светльо Вуцов струва 10 млн.евро, но нямам намерение да го продавам! Даже смятам да купя и брат му… Голям вратар е Светльо, а Уелс му вкараха 5 гола за едно полувреме. Уелс, чуйек!
  • 8 😆😆😆

    6 3 Отговор
    Българи-юнаци
  • 9 Левскар

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пената":

    Светослав Вуцов в Левски??? Ти за война ли говориш, това няма как да стане.
  • 10 От написаното

    7 2 Отговор
    Май са играли цигански мач на нашата врата
  • 11 СиняРубашка

    3 12 Отговор
    добре че Ясен взе няколко играча от Лефски, вдигна нивото на националния и резултата се видя, можеше и да бием украинците !!!!!
  • 12 Дилдо

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ейййййй":

    Да, ако продължава така до няколко години ще е в голям отбор. Дано само да не стане като с Вальо Антов на когото му съсипват кариерата от разкарване насам-натам
  • 13 де юре

    2 1 Отговор
    В футбола случайни резултати има или иначе казано случват се но за съжаление случайна игра няма .
  • 14 Мим33

    4 4 Отговор
    Мога да кажа,че бяхме не опълченци,а мъченици.Не гледайте резултата,ами тия урки на смазаха.Особено от ляво отзад си играеха с тоя Велковски като котка с мишка.Една топка неможа да барне.Само един примере това.Много много зле бяхме по всички линии Ако така продължасаме до никъде няма да я докараме или пак до кривата круша...
  • 15 Левски 1914

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "Пената":

    Цска ФАЛИРА Литекс - Етрополе не е ФАЛИРАЛИЯ отбор.

    Коментиран от #20

  • 16 Спектрум

    3 8 Отговор
    Македонците разгромиха Ерменците, в Ереван, с 0:5. Сега са втори в класацията, с добър шанс да играят бараж за световното. Браво на тях.

    Коментиран от #18

  • 17 ттт

    0 6 Отговор
    1:1! Направо сме ги изяли! Българи! Юнаци!

    Министърът на младежта и спорта да не се скатава, ами да подари по една яхта на героите!
  • 18 dsсса

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Спектрум":

    Проблемът е как да убедим света, че та са отборът на България.

    Коментиран от #19

  • 19 Спектрум

    0 6 Отговор

    До коментар #18 от "dsсса":

    Абе света си знае, проблема е как да убедим македонците :)
  • 20 Норге

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Левски 1914":

    Никиту казал че баща му бил получил нови импулси за промяна след изборите на БФС. Тези импулси ще да са били от новата прясно сварена ракия. Едни хора на кафеварка и в един клуб са го казали-"Няма живот с алкохол! Една патка няма как да стане лебед и да се научи да лети! Или да пие контролирано!" ;))
  • 21 Норге

    1 6 Отговор
    Ясен ШАОЛИНСКАТА гега вчера показа нагледно стила на богомолката в в кунг футо.
    По гръб и ритане с крака.