Отидете към основна версия

3 318 12

Франция отново се обърна на 180° по казуса с Джокович и евентуалното му участие на Ролан Гарос

  • новак джокович-
  • ролан гарос-
  • covid-19-
  • ваксина

Сърбинът може и да получи правото да играе в Париж през пролетта

Снимка: БГНЕС

Името на Новак Джокович се превърна едновременно в символ на свободата за противниците на ваксините срещу COVID-19 и в емблема на недисциплинираните представители на Балканския полуостров в очите на хората, които се борят с всички налични средства, за да спрат разпространението на вируса. Той официално бе екстрадиран от Австралия, след като бе признат за виновен в опита си да манипулира документацията, с която искаше да участва на Australian open, а от Франция на два пъти промениха отношението си към него с прогнозите дали ще участва на Ролан Гарос или не. Последните новини по тази тема твърдят, че „Джоко“ ще брани титлата си от 2021 г.

Френските медиите публикуваха информация, че правителството ще облекчи мерките за пристигащите гости в страната. Последната наредба ги задължава да представят документ за ваксинация, а в следващата се предвижда и преболедувалите вируса също да имат правото да минават границата.

Новият формат на „Европейския зелен сертификат“ до голяма степен ще взаимства този, който се прилага в България, като все още само у нас се приема и наличието на антитела за валидно условие.

Припомняме, че Откритото първенство на Франция ще се състои между 16 май и 5 юни тази година. До тогава правилата могат да се изменят многократно в зависимост от развоя на пандемията.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.

Свързани новини