Отидете към основна версия

12 714 15

Нов срив за Григор Димитров

  • григор димитров-
  • световна ранглиста-
  • срив

Димитър Кузманов пък изкачи шест позиции и вече е 209-ти в световната ранглиста

Снимка: EPA/БГНЕС

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров отстъпи едно място и вече е №26. През тази седмица първата ни ракета при мъжете ще участва на АТР 250 тенис турнира в Делрей Бийч, щата Флорида. След като пропусна състезанието в Далас, Димитров поиска и получи „уайлд кард“. Българинът е трети в схемата и започва директно от осминафиналите. Там Григор очаква победителя от двубоя между австралиеца Джордан Томпсън и американеца Мичъл Крюгер.

Димитър Кузманов пък изкачи шест позиции и вече е 209-ти. Днес 28-годишният пловдивчанин ще играе срещу втория поставен Юго Грение от Франция в Бангалор, Индия.

Адриан Андреев е 375-и в класацията на АТР, а Александър Лазаров е 411-ти. Голям скок направи Александър Донски, който прелетя 61 позиции до №616. Прогресът му се дължи на финала в Тунис на 6 февруари.

На върха няма промени. Води Новак Джокович с 10 875 точки, следван от Даниил Медведев с 9635 и Александер Зверев със 7865. Шампионите от миналата седмица Каспер Рууд (Буенос Айрес) и Ферикс Оже-Алиасим (Ротердам) са съответно осми и девети.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.

Свързани новини