Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 10:12 12 699 15

Нов срив за Григор Димитров

  • григор димитров-
  • световна ранглиста-
  • срив

Димитър Кузманов пък изкачи шест позиции и вече е 209-ти в световната ранглиста

Нов срив за Григор Димитров - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров отстъпи едно място и вече е №26. През тази седмица първата ни ракета при мъжете ще участва на АТР 250 тенис турнира в Делрей Бийч, щата Флорида. След като пропусна състезанието в Далас, Димитров поиска и получи „уайлд кард“. Българинът е трети в схемата и започва директно от осминафиналите. Там Григор очаква победителя от двубоя между австралиеца Джордан Томпсън и американеца Мичъл Крюгер.

Димитър Кузманов пък изкачи шест позиции и вече е 209-ти. Днес 28-годишният пловдивчанин ще играе срещу втория поставен Юго Грение от Франция в Бангалор, Индия.

Адриан Андреев е 375-и в класацията на АТР, а Александър Лазаров е 411-ти. Голям скок направи Александър Донски, който прелетя 61 позиции до №616. Прогресът му се дължи на финала в Тунис на 6 февруари.

На върха няма промени. Води Новак Джокович с 10 875 точки, следван от Даниил Медведев с 9635 и Александер Зверев със 7865. Шампионите от миналата седмица Каспер Рууд (Буенос Айрес) и Ферикс Оже-Алиасим (Ротердам) са съответно осми и девети.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бостанджия

    17 8 Отговор
    Какъв "срив" бе ? Аз даже се чудя ,как тоя каунь е още в 100-цата ,като все пада още ако не в първия ,то в следващият кръг на ,който и да е турнир .
  • 2 ААА СМЯХ

    12 9 Отговор
    Ами стига сте драскали за него,... колко е голям , нали го гледаме по ТВ.
    Едно не разбрахте, че той не е спортист а комерсиален играч,.. вижте му местата и наградния фонд на състезанията му... А нещо сериозна да се е представил
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПЕНКО

    10 1 Отговор
    ТОЙ СПЕЧЕЛИ / ПОБЕДИ В / ГОДИШНИЯТ ТУРНИР НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ЛОНДОН !!!!!!!! ДНЕС МОЖЕ ДА БЪДЕ-- НА КОЕТО СИ ИСКА МЯСТО --- ТЕНИС ТАПАНАРИКУСИ !!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Л.В.

    5 1 Отговор
    Недоумявам що за спортен журналист е авторът на тази публикация, озаглавена тенденциозно с внушения за пореден срив в ранкинга на Григор Димитров от 26 на 25 място, сравнен с успеха на Димитър Кузманов, който се изкачва с 6 позиции до 209 (!) място.
  • 6 Л.В.

    4 1 Отговор
    Недоумявам що за спортен журналист е авторът на тази публикация, озаглавена тенденциозно с внушения за пореден срив в ранкинга на Григор Димитров от 25 на 26 място, сравнен с успеха на Димитър Кузманов, който се изкачва с 6 позиции до 209 (!) място.
  • 7 Надал Медал

    4 4 Отговор
    Звездоманията води до това. Много бързо се помисли за всесилен лиглю .
  • 8 Паметлив дедо

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    Ало, Пенко!! За минали заслуги,на времето награждаваха с " Герой на социалистическия труд"!! При капитализЪма не е така!! Трябва да се доказваш всеки ден и час!! Схващаш ли бе тикво???
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тенис фен паметлив

    2 4 Отговор
    Тогава ги нямаше Джокович, Федерер,Надал и Мъри!! Тези,които Гришо Пакпадналов победи бяха втора ръка тенисисти!! Схващаш ли бе тикво??

    Коментиран от #12

  • 11 Гочето

    3 1 Отговор
    Тоя вече става само да коментира времето по радиото.
  • 12 Доктора

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тенис фен паметлив":

    Не може,мозъкът му е праволинеен.
  • 13 Тенисексперт

    2 1 Отговор
    Вижте го как се моли за "уайлд кард" на турнира в Делрей Бийч!! И защо?? Ами защото там участват само тенисисти след 100 работи място!! От 25 място,поставен на 3-то и започвал направо на осминафинал!! Ха ха ха!! Що не участва в Ротердам или Далас?? Или в Дубай и Акапулко??
  • 14 Тенисексперт

    2 1 Отговор
    Вижте го как се моли за "уайлд кард" на турнира в Делрей Бийч!! И защо?? Ами защото там участват само тенисисти след 100 тното място!! От 25 място,поставен на 3-то и започвал направо на осминафинал!! Ха ха ха!! Що не участва в Ротердам или Далас?? Или в Дубай и Акапулко??
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.