Отидете към основна версия

2 310 4

Жалба към ФИФА може да изпрати Италия на Световното първенство в Катар

  • италия-
  • еквадор-
  • чили-
  • фифа-
  • световно първенство

Един от класиралите се тимове може да бъде дисквалифициран

Снимка: БГНЕС

Световната футболна федерация предстои да вземе едно съдбоносно решение за предстоящото Световното първенство в Катар, тъй като в деловодството ѝ е постъпила жалба срещу отбора на Еквадор, научихме от GR Parlamento, цитирана от La Repubblica.

Бившият член на Италианската олимпийска федерация (CONI) - Франко Чименти, разкрива, че футболният съюз на Чили е подал жалба срещу съперниците си в квалификационната група на Южна Америка, защото смятат, че играчът Бруно Кастийо е играл в турнира с фалшифицирани документи. Твърди се, че той е чуждестранен футболист, на когото скоростно е издаден паспорт, за да може да се включи в цикъла от мачове.

Чименти, който към момент е президент на Италианската голф федерация, твърди още, че в регламента на ФИФА е заложено, че, ако се стигне до подобно административно наказание на даден национален отбор, тогава мястото му ще бъде заето от най-високо класирания се тим от квалификациите за Мондиала в световен мащаб. Това е Италия, така че шансовете на „Скуадра Адзура“ изглеждат никак не лоши.

Припомняме, че селекцията на Роберто Манчини отпадна на баражите в зона „Европа“ от тима на Северна Македония, предизвиквайки една от най-големите изненади в историята на футбола. Все пак Италия е действащият европейски шампион.

Очакваме решението по казуса да бъде взето в рамките на следващите няколко месеца, докато тече разследването за статута на документите на Кастийо.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.

Свързани новини