Last news in Fakti

19 Май, 2022 08:36 2 297 4

Жалба към ФИФА може да изпрати Италия на Световното първенство в Катар

  • италия-
  • еквадор-
  • чили-
  • фифа-
  • световно първенство

Един от класиралите се тимове може да бъде дисквалифициран

Жалба към ФИФА може да изпрати Италия на Световното първенство в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Световната футболна федерация предстои да вземе едно съдбоносно решение за предстоящото Световното първенство в Катар, тъй като в деловодството ѝ е постъпила жалба срещу отбора на Еквадор, научихме от GR Parlamento, цитирана от La Repubblica.

Бившият член на Италианската олимпийска федерация (CONI) - Франко Чименти, разкрива, че футболният съюз на Чили е подал жалба срещу съперниците си в квалификационната група на Южна Америка, защото смятат, че играчът Бруно Кастийо е играл в турнира с фалшифицирани документи. Твърди се, че той е чуждестранен футболист, на когото скоростно е издаден паспорт, за да може да се включи в цикъла от мачове.

Чименти, който към момент е президент на Италианската голф федерация, твърди още, че в регламента на ФИФА е заложено, че, ако се стигне до подобно административно наказание на даден национален отбор, тогава мястото му ще бъде заето от най-високо класирания се тим от квалификациите за Мондиала в световен мащаб. Това е Италия, така че шансовете на „Скуадра Адзура“ изглеждат никак не лоши.

Припомняме, че селекцията на Роберто Манчини отпадна на баражите в зона „Европа“ от тима на Северна Македония, предизвиквайки една от най-големите изненади в историята на футбола. Все пак Италия е действащият европейски шампион.

Очакваме решението по казуса да бъде взето в рамките на следващите няколко месеца, докато тече разследването за статута на документите на Кастийо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    5 2 Отговор
    Вярно,все още има едно свободно място за световното в Катар,но то не е за Италия,свободното място е запазено за Украйна.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Киро Футболистът

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Да живее украйна. Новият световен шампион по футбол.
  • 3 Лост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Тогава Италия няма да иска да ги приемат в ЕС и НАТО.Или Италия на световно- или крив макарон.
  • 4 Ритни топковци

    0 0 Отговор
    Тия с игра не можаха а сега с машинации ще ги вкарват,били са шампиони сега не са да са играли когато трябва,а що се отнася до Украина те Евровизия ми подариха като фалшифицираха вота та камо ли някаква купа да не им подарят на една игра дето дузина с празни глави бягат по една топка и един с още по празна ги разтървава да не се бият,я пишете за нещо човешко.