Отидете към основна версия

1 673 9

4 години извън футбола грозят Георги Йомов

  • георги йомов-
  • допинг-
  • уефа

Националът има само още 2 дни, за да обясни положителната допинг проба

Снимка: БГНЕС

Националът на България - Георги Йомов, може да прекрати професионалната си кариера едва на 25-годишна възраст, ако до 1 септември не намери начин, за да обясни положителната си допинг пробва. Това става ясно от регламента на УЕФА срещу употребата на определен тип забранени стимуланти.

Крилото на ЦСКА за пореден път тази година попадна в горещи води, след като през уикенда бе съобщено, че той е останал извън групата за реванша срещу Базел в баражите за Лигата на конференциите, тъй като Антидопинговата комисия е открила анаболен стероид в кръвта му след изненадващите тестове след мача срещу Македония Гьорче Петров отпреди няколко седмици.

За подобно провинение се предвижда до 4 години лишаване от състезателни права, но това време може да бъде съкратено, ако играчът сътрудничи в разкриването на по-тежко престъпление.

В случай, че УЕФА спре правата на българина след изслушването му, той ще има право да обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана, но при всички положения няма да има право да играе футбол до края на календарната година.

Припомняме, че през май Георги Йомов и семейството му бяха замесени в стрелба на паркинга на столична бензиностанция. Тогава той бе уличен в няколко лъжесвидетелства, за да прикрие баща си.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини